Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στην ΕΡΤ1

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στην ΕΡΤ1

 

Για την εθνική συνεννόηση:

 

Εξαρχής είπαμε ότι είμαστε υπέρ της συνεννόησης και της συναίνεσης όλων των κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου και για αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν κοντά μας για να πάμε μπροστά τη χώρα.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει τώρα για ένα παράλληλο πρόγραμμα, προσπαθώντας να ωραιοποιήσει το μνημόνιο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ότι από τη στιγμή που αναλάβαμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε με το τριετές πρόγραμμα της συμφωνίας που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας. Είναι το μνημόνιο νούμερο 3, στο οποίο αναφέρεται ότι αναλαμβάνει την πατρότητα και των δύο προηγούμενων μνημονίων, άρα το μνημόνιο Τσίπρα είναι τρία μνημόνια μαζί.

 

Για τις δημοσκοπήσεις:

 

Λίγη σημασία δίνω για το τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην πρόθεση ψήφου, δίνω μεγάλη σημασία στα ποιοτικά τους ευρήματα και αυτά τα ευρήματα μας δίνουν το δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι.

 

Καταρχήν, ο κόσμος αποκηρύττει πια το περίφημο σύνθημα μνημόνιο – αντιμνημόνιο σε ποσοστό 72%. Άρα, αυτό το αντιμνημονιακό μένος που υπήρχε στις 25 Ιανουαρίου δεν υπάρχει πλέον και αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

 

Επίσης, είναι μεγάλη υπόθεση το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι πιο δημοφιλής από τον κ. Τσίπρα. Είναι ένας αρχηγός δυόμιση μηνών, ο οποίος κατάφερε να καταγράφει περισσότερη δημοφιλία από τον πρώην Πρωθυπουργό. Επιπλέον, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι κεντρικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα ήταν λάθος. Για παράδειγμα, το 70% του κόσμου δεν ήθελε πρόωρες εκλογές, ο κ. Τσίπρας όμως οδήγησε τον τόπο σε εκλογές για να λύσει τα εσωτερικά του προβλήματα. Από την άλλη, όλος ο κόσμος δέχεται ότι πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας, συνεννόησης, μια κυβέρνηση με περισσότερα του ενός κόμματα. Ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι αν δεν είναι αυτοδύναμος θα συνεργαστεί μόνο με τους ΑΝΕΛ, αποκλείοντας όλα τα άλλα κόμματα.

 

Για το μεταναστευτικό:

 

Το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Αυτό το πρόβλημα το ζουν στο πετσί τους οι κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών, αλλά χτυπάει και την πόρτα όλων μας. Δεν είναι θέμα ευρωπαϊκό, είναι διεθνές.

 

Πρέπει τα κονδύλια της Ε.Ε., όπως είπε και ο κ. Αβραμόπουλος, να απορροφηθούν και εδώ ψέγω την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διότι επί επτά μήνες δεν κατάφερε να δημιουργήσει τον μηχανισμό για την απορρόφηση των κονδυλίων, περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ. Για να δημιουργηθούν χώροι υποδοχείς των μεταναστών, αλλά και των προσφύγων, καθώς από τα στοιχεία που είδα το 50% των εισερχομένων είναι πρόσφυγες από τις εμπόλεμες ζώνες.

 

Δυστυχώς, σήμερα άκουσα με έκπληξη τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον κ. Σακελλαρίδη, να λέει ότι η πολιτική της Ν.Δ. ήταν να δίνει εντολές στο Λιμενικό να βυθίζει σκάφη. Αυτό που είπε είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή και έπρεπε να το πάρει πίσω. Πάνω από όλα δεν αποδίδει την τιμή που πρέπει στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, άνδρες και γυναίκες, τα οποία τον περσινό χρόνο έκαναν 76 χιλιάδες διασώσεις. Και κάνουν συνεχώς.

 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε στους επτά μήνες; ‘Έδωσε το στίγμα του «ελάτε», το οποίο άρχισε να διακινείται σε όλες τις χώρες και την Τουρκία και σε όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται τον πόνο των ανθρώπων. Έγινε γνωστό σε όλους το «ελάτε» και θα σας δώσουμε τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών:

 

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, για τους Έλληνες που θα πάνε στις κάλπες σε δεκατρείς ημέρες, δεν είναι διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων. Το πρόβλημα για τον ελληνικό λαό είναι η κυβερνησιμότητα, ποιος θα τον κυβερνήσει καλύτερα.

 

Εμείς σαν Ν.Δ. εγγυόμαστε την σταθερότητα, την ανάπτυξης της οικονομίας και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και το έχουμε αποδείξει. Και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι τασσόμαστε υπέρ της εθνικής συνεννόησης, υπέρ της αξιοποίησης ανθρώπων και εκτός του πολιτικού συστήματος για να μπορέσουν να βοηθήσουν, είμαστε υπέρ μια εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Διότι, το μνημόνιο δεν είναι εντελώς σταθερό, χωράει διαπραγμάτευση, μπορούμε να προτείνουμε τα κατάλληλα αντίμετρα. Σε αυτή την  κατεύθυνση η Ν.Δ. είναι έτοιμη. 

Print
1241 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω