Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Τ/Σ "ΣΚΑΪ"

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Τ/Σ ΣΚΑΙ

 

 

Για την ανάπτυξη:

 

Ανάπτυξη σημαίνει εμπιστοσύνη και προσέλκυση επενδύσεων. Για να προσελκύσεις επενδύσεις πρέπει να έχεις ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον και να έχεις προβεί σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν το γραφειοκρατικό κράτος. Είναι ο μόνος τρόπος να προσελκύσεις ξένους επενδυτές, όπως και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες έπρεπε ήδη να έχουν προχωρήσει.

 

Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να μην έχουν  προχωρήσει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, για τα οποία είχαμε πετύχει τιμή 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα γινόντουσαν 2 δισεκατομμύρια επενδύσεις και θα δημιουργούνταν δύο χιλιάδες θέσεις εργασίας και να δίνει η κυβέρνηση το δικαίωμα στη πλειοδότρια γερμανική εταιρία να το σκέφτεται. 

 

Νομίζω πως συμφωνούμε όλοι ότι στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει η συμφωνία να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Αυτό θα έπρεπε να το κάνουμε από μόνοι μας ακόμα και αν δεν υπήρχε συμφωνία.

 

 

Για το θέμα της εκλογής νέου αρχηγού της Ν.Δ.:

 

Έχω την αίσθηση, ότι θα υπάρξουν το πολύ τρεις υποψηφιότητες και ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος.

 

Εγώ είμαι αντιπρόεδρος της ΚΕΦΕ, της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, και έχω κάνει την πρόταση οι βουλευτές να μην υπογράψουν προτάσεις υποψηφιοτήτων, διότι πιστεύω ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος πρέπει να μείνει ενωμένη και συνεκτική. Ο λαός μας έστειλε στη αντιπολίτευση για να ασκήσουμε τον ρόλο μας με συνέπεια και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα. Γιατί εμείς ψηφίσαμε τη συμφωνία, όχι τα μέτρα.

 

Για τους φόρους των μνημονίων:

 

Το πρώτο μνημόνιο είχε περίπου 75% δημοσιονομικά μέτρα και το υπόλοιπο 25% μεταρρυθμίσεις, με λάθος πολλαπλασιαστή και το είχαμε επισημάνει από τότε, το δεύτερο μνημόνιο είχε μόνο 52% δημοσιονομικά έσοδα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις και το τρίτο μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει 90% δημοσιονομικά μέτρα.

 

 

 

Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών:

 

Είναι ένα τεράστιο θέμα, το οποίο θα βρούμε μπροστά μας. Σας θυμίζω ότι πέρσι τέτοια εποχή, στα stress test των τραπεζών, ανάμεσα στις 125 συστημικές τράπεζες σε όλη την Ε.Ε. οι τέσσερις δικές μας συστημικές τράπεζες ήταν μέσα στις 15 πρώτες. Εμείς είχαμε κάνει τότε την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση και τα δεδομένα ήταν καλά. Η στασιμότητα του επταμήνου και ό,τι επακολούθησε έφεραν τις ελληνικές τράπεζες στο σημείο να χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση, η οποία ξεκίνησε με 15 δις ευρώ και νομίζω ότι τελικά θα φτάσει τα 25 δις ευρώ.

 

Για την κυβέρνηση:

 

Ήρθε η ώρα επιτέλους η κυβέρνηση να κυβερνήσει. Και για να κυβερνήσει πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κατάματα και ρεαλιστικά. Υπάρχει μια συμφωνία που πρέπει να τηρήσει και να φέρει τους εφαρμοστικούς νόμους στη Βουλή. Αυτό ακριβώς πιστεύω ότι είναι το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αυτή την περίοδο. Η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων. Διότι, έχω την αίσθηση ότι η λεγόμενη κίνηση των 53, που έχει 8-10 βουλευτές μέσα στο κοινοβούλιο, θα δημιουργήσουν προβλήματα.

 

Για την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης:

 

Σε όλα μπορούμε να διαφωνούμε, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, στη οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα, με τα έμπειρα στελέχη τους. Αυτή την περίοδο πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και εμείς σαν Ν.Δ. θα το κάνουμε, γιατί έχουμε αποδείξει ότι ήμαστε για τα δύσκολα.

 

Print
1304 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω