Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Πρώτο Πρόγραμμα

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

 

Για τη δημοσκόπηση της GPO:

 

Μετά από δύο χρόνια πρωτοκαθεδρίας ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις υπάρχει ένα μικρό προβάδισμα στη Ν.Δ., στο οποίο δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία γιατί 15 ημέρες προ των εκλογών αντιλαμβάνεστε ότι το εκλογικό σώμα είναι ευμετάβλητο.

 

Δίνω, όμως, μεγάλη σημασία στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της δημοσκόπησης. Καταρχήν, για πρώτη φορά παρουσιάζεται η δημοφιλία του κ. Μεϊμαράκη να είναι υψηλότερη από εκείνη του κ. Τσίπρα, κάτι που είχε να εμφανιστεί από τον προηγούμενο αρχηγό της Ν.Δ.. Το δεύτερο στοιχείο που έδειξε η δημοσκόπηση είναι ότι όλες οι κεντρικές επιλογές του κ. Τσίπρα δεν έχουν ανταπόκριση στον ελληνικό λαό. Για παράδειγμα, κατά 70% οι πολίτες δεν ήθελαν εκλογές και παρόλα αυτά πάμε σε εκλογές που θα μπορούσαν να είχαν αποφθεχθεί. Επίσης, το ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συνεργαστεί παρά μόνο με τους ΑΝΕΛ είναι κάτι που τον απομονώνει από όλα τα άλλα κόμματα και σε αυτή την περίπτωση δεν βρίσκει ανταπόκριση στον κόσμο. Όπως δεν βρίσκει και στο θέμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, για το οποίο ο ελληνικός λαός σε ποσοστό περίπου 72% ζητάει κατάργηση του.

 

Για τις συσπειρώσεις των κομμάτων:

 

Είναι γεγονός ότι η συσπείρωση παίζει αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός εκλογικού αποτελέσματος. Εμείς ήμαστε σε μια συσπείρωση 70% - 75% και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση 55% - 60%. Για να πάρει, όμως, ένα κόμμα αποσυσπειρωμένο από τη δεξαμενή των προηγουμένων ψηφοφόρων του, δηλαδή των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου, πρέπει το εκλογικό αυτό σώμα να έχει συνεκτική δομή. Το εκλογικό σώμα που στις εκλογές του Ιανουαρίου ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε συνεκτική δομή, περιελάμβανε το παλαιό ΣΥΡΙΖΑ, του 4% - 5%, και είχε πολλούς μετακινούμενους ψηφοφόρους. Αυτοί δεν είχαν δεσμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, απλά τον ψήφισαν στις εκλογές εκείνες και έχω την αίσθηση ότι δεν θα καταφέρουν να τους συσπειρώσουν πάλι. Ποιοι ήταν αυτοί οι ψηφοφόροι; Ήταν δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι από άλλα κόμματα, ακόμα και από την Ν.Δ., και ήταν ψηφοφόροι αγανακτισμένοι από την πολιτική που είχε ακολουθήσει η προηγούμενη συγκυβέρνηση. Τώρα, όμως, υπάρχει η σύγκριση από τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης και τα πεπραγμένα του επταμήνου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

 

 

 

Για το εάν η Ν.Δ. θα καταργήσει το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση εάν βγει πρώτο κόμμα:

 

Εμείς, είχαμε πάρει θέση κατά του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το θέμα. Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης είχε σηκώσει ψηλά το ζήτημα, τονίζοντας ότι δεν αφορά μόνο τα 80.000 ιδιωτικά σχολεία, στα οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του στη σελίδα 35, αλλά αφορά περίπου το 80% των οικογενειών με παιδιά που σπουδάζουν από το Γυμνάσιο και μετά. Όλα τα παιδιά πηγαίνουν σε φροντιστήρια, υπάρχουν τα ΙΕΚ, υπάρχουν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, δηλαδή αυτό το μέτρο πλήττει όλες τις ελληνικές οικογένειες.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πήγε να το μαζέψει λέγοντας ότι ο ΦΠΑ μας επεβλήθη, αλλά είπαν ψέματα πάλι, χονδροειδέστατα ψέματα, διότι βγήκε η Κομισιόν και ο Επίτροπος Μοσκοβισί και είπε ότι αυτό το μέτρο το υπέδειξε η ελληνική κυβέρνηση. Αντίθετα, εμείς εξαρχής υποδείξαμε ότι υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα περίπου 150 εκατομμύρια, που μπορούν να προέλθουν από μείωση των κρατικών δαπανών.

 

Για το ένα υπάρχει εκλογικός πήχης για τη Ν.Δ.:

 

Επειδή εκλέγομαι από το 1974 και έχω εμπειρία από εκλογές, θα σας πω ότι δεν υπάρχει πήχης, τον πήχη τον καθορίζουν οι έλληνες πολίτες με την ελεύθερη βούληση κατά την ημέρα της εκλογής.

 

Εκείνο, πάντως, που είναι σημαντικό είναι η ραγδαία πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και μια μικρή έστω άνοδος της Ν.Δ. Αυτό έφτασε για να μας κάνει να συναντηθούμε σε ένα ποσοστό. Από εκεί και πέρα, τις τελευταίες 15 ημέρες όποιος διαχειριστεί καλύτερα το εκλογικό σώμα, όποιος δώσει ελπίδα στον λαό θα έχει το προβάδισμα. Μην ξεχνάτε, ότι εμείς είπαμε ότι μια κυβέρνηση με κορμό της Ν.Δ. τους δέχεται όλους, όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου. Ο κ. Τσίπρας απέκλεισε όλα τα κόμματα και έμεινε με τους ΑΝΕΛ που μπαίνουν δεν μπαίνουν στη Βουλή. 

Print
1332 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω