Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ "ΚΑΝΑΛΙ 1" του Πειραιά

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «Κανάλι 1» του Πειραιά

 

 

Για το εάν οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν όπως στις εκλογές του Ιανουαρίου:

 

Δεν είναι ίδιες οι συνθήκες τώρα. Τον Ιανουάριο αντιπαρατέθηκαν δύο σχολές, η μια ήταν η τότε κυβέρνηση που είχε ένα πρόγραμμα, είχε επιτύχει πολλά πράγματα, τα οποία ωστόσο δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει στον κόσμο. Από την άλλη, είχαμε το ροζ συννεφάκι του ΣΥΡΙΖΑ που υποσχόταν στους πάντες τα πάντα, χωρίς στο τέλος να δώσει τίποτα σε κανέναν. Τώρα, υπάρχει η σύγκριση. Αυτή είναι η λέξη κλειδί. Διότι, τώρα ο ελληνικός λαός μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα πεπραγμένα της τους επτά μήνες.

 

Για το ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση:

 

Όταν συζητείτο το θέμα στη Βουλή, τότε με το Μνημόνιο Τσίπρα, εμείς είχαμε επισημάνει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι αντίκειται σε κοινοτική νομοθεσία, η οποία απαγορεύει να επιβάλλονται φόροι στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γιατί, οι ξένοι έχουν αντιληφθεί πριν από εμάς ότι δεν μπορείς να περιορίζεις την ιδιωτική εκπαίδευση όταν δεν μπορείς να της προσφέρεις αυτά που προσφέρεις στη δημόσια εκπαίδευση. Και τότε είχαμε πει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να αποσυρθεί, διότι δεν αφορά μόνο τις 80 χιλιάδες οικογένειες που είναι στα ιδιωτικά σχολεία, αφορά σχεδόν το 80% των οικογενειών που έχουν παιδιά σε σπουδές.

 

Και ορθώς, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Μειμαράκης, ανέφερε ότι ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αναφέρετε στο καινούργιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στη σελίδα 35. Είναι η φιλοσοφία και η ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εναντίον σε καθετί ιδιωτικό, εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων, εναντίον της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας γενικά.

 

 

Γιατί η Ν.Δ. επιμένει στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών:

 

Επιμένουμε γιατί καταρχάς το αγροτικό εισόδημα δεν είναι προκαθορισμένο, επομένως πως θα πάμε σε προκαταβολή φόρου με βάση το εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς. Επίσης, εμείς το 2014 φορολογήσαμε τους αγρότες, για πρώτη φορά, και πληρώσαμε  το κόστος από αυτό το μέτρο, στις 25 Ιανουαρίου. Το κάναμε το 2014, αλλά το κάναμε βάσει των πραγματικών εισοδημάτων και είπαμε για τους πραγματικούς αγρότες να μπορούν να αποδείξουν πόσα είναι τα εισοδήματα τους. Μην ξεχνάτε ότι με το μνημόνιο Τσιπρα - Καμένου συγχρόνως τετραπλασιάζεται και η εισφορά τους στον ΟΓΑ, αντιλαμβάνεστε ότι η επιβάρυνση για τις αγροτικές οικογένειες είναι μεγάλη.

 

 

Εμείς, είπαμε ότι θα υποδείξουμε ισοδύναμα μέτρα με τα οποία θα μπορέσουμε να ελαφρύνουμε τη φορολόγηση των αγροτών. Και μάλιστα προσδιορίσαμε από πού θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα, από περιορισμό των κρατικών δαπανών. Αυτή είναι η δική μας πολιτική πρόταση.

 

Για το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:

 

Πως μπορεί να υπάρξει ένα παράλληλο πρόγραμμα, όταν για παράδειγμα αφαιρώντας το 5ευρω που πληρώνουν όλοι από τα νοσοκομεία, ως αντίστοιχο παράλληλο μέτρο μείωσαν τις συντάξεις, κατά 2% τις κύριες και κατά 6% τις επικουρικές.

 

Για το ότι η Ν.Δ. ψήφισε τα μέτρα του τρίτου μνημονίου:

 

Εμείς ψηφίσαμε την συμφωνία, δεν ψηφίσαμε τα μέτρα. Ψηφίσαμε τη συμφωνία για να μην βγει η χώρα από το ευρώ και την Ε.Ε. Για τα μέτρα, που θα έρθουν με τους εφαρμοστικούς νόμους, είπαμε ότι κρατάμε επιφυλάξεις, για πολλά από αυτά. Στο αγροτικό, στο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, για το ΕΣΠΑ, για το μεταναστευτικό.

 

Διότι, το μνημόνιο Τσίπρα – Καμένου εκτός από τα δημοσιονομικά έχει και τις μεταρρυθμίσεις. Εμείς είμαστε σαφώς υπέρ των μεταρρυθμίσεων και εάν εμείς στη διάρκεια της διακυβέρνησης μας είχαμε προχωρήσει σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις θα ήταν πιο κερδισμένη η χώρα μας, το ελληνικό κράτος. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να περάσουμε όσες μεταρρυθμίσεις ήταν αναγκαίες.

 

Για το εάν μπορεί να υπάρξει συναίνεση και συνεννόηση:

 

Η δική μας πολιτική πρόταση και θέση, όλο αυτό το διάστημα, είναι η εθνική συνεννόηση. Και μετά την εθνική συνεννόηση να πάμε στη συναίνεση, δηλαδή να συμφωνήσουμε σε ορισμένα πράγματα που μπορούν να εφαρμοστούν, βάσει της υπογραφείσας συμφωνίας, η οποία θα καλύπτει το πρόγραμμα της χώρας για τρία ολόκληρα χρονιά.

 

Επομένως, εμείς είμαστε υπέρ της εθνικής συνεννόησης με όλους, με όλο το ευρωπαϊκό τόξο. Ο κ. Τσίπρας μας απέρριψε όλους και είπε ότι είτε με κάνετε εμένα Πρωθυπουργό ή θα πάω μόνο με τους ΑΝΕΛ. Αυτομάτως, εξαίρεσε τον εαυτό του από όλες τις μετεκλογικές συνεργασίες.

 

Για τη σύγκριση μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο κομμάτων:

 

Εάν δεν μας έριχναν με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, πηγαίναμε για την 5η αξιολόγηση, με ένα πακέτο περίπου 1,5 δισεκατομμύριο με το οποία θα κλείναμε την αξιολόγηση αυτή, θα παίρναμε την προληπτική  πιστοληπτική γραμμή στήριξης, χρήματα που θα παίρναμε για να βγούμε στις αγορές, επομένως η προοπτικές για τη χώρα ήταν πολύ πολύ καλύτερες. Αυτοί που μας οδήγησαν; Σε μια διαπραγμάτευση επτά μηνών, σε μια σύγκρουση με όλους, γίναμε αρνητικό πρώτο θέμα σε όλα τα πρακτορεία ειδήσεων και σε αν τρίτο μνημόνιο, πολύ χειρότερο από τα άλλα.

 

 

 

 

 

 

 

Για τα φαινόμενα της διαφθοράς:

 

Η κυβέρνηση αυτή, η οποία έχει συνέχεια ένα αφήγημα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, έχει τα προβλήματα της, έχει τις ουρίτσες της. Και είναι ουρίτσες που εμφανίστηκαν σε μόλις επτά μήνες, φαντάζεστε να κυβερνούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπήρξαν παραδείγματα υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που είχαν χρήματα στο εξωτερικό που δεν ήταν δηλωμένα, χρήματα που είχαν προέλθει από δραστηριότητες που ήταν υπό διερεύνηση.

 

Για την σημερινή ομιλία στη Ρηγίλλης:

 

Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω δικαιωμένος διότι ήμουν εξ εκείνων που πρότειναν στο Πολιτικό Συμβούλιο να γίνει μια ομιλία στη Ρηγίλλης και έχουμε καλέσει όλα τα ιστορικά στελέχη της παράταξης. Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Ν.Δ. είναι σημαντικό, έχουμε συνεχώς προσχωρήσεις. Όχι μόνο από άλλα κόμματα, έχουμε συστράτευση των ανθρώπων εκείνων με τους οποίους είχαμε δώσει αγώνες δεκαετιών και οι οποίοι τώρα συνστρατεύονται στον αγώνα. Και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του Βαγγέλη Μειμαράκη, ότι κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο και δεν έχουμε φαινόμενα αποσυσπείρωσης όπως είχαμε στις εκλογές του Ιανουαρίου. Για αυτό πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις, αρκεί αυτό να καταγραφεί και στην κάλπη. 

Print
1278 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω