Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Τ/Σ "KONTRA CHANNEL"

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο KONTRA CHANNEL

 

Για τη δημοσκόπηση της GPO που δείχνει προβάδισμα της Ν.Δ.:

Εκείνο που με εντυπωσίασε στη δημοσκόπηση της GPO δεν είναι ποιό κόμμα προηγείται, αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που καταγράφει. Ποιά είναι αυτά;

Πρώτον, έδειξε μια δημοφιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη υψηλότερη από αυτή του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας μονοπωλούσε τη δημοφιλία επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια και τώρα αυτή πέρασε στον κ. Μειμαράκη. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν είναι δήθεν, είναι αυθόρμητος, ειλικρινής και αυτό περνάει στον κόσμο.

Το δεύτερο ποιοτικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι όλες, μα όλες, οι επιλογές του κ. Τσίπρα είναι αντίθετες με αυτό που θέλει ο κόσμος.

Πρώτη επιλογή, προκηρύσσει εκλογές, ενώ το 70% του κόσμου δεν ήθελε εκλογές και τον κατηγορούν για αυτό. Δεύτερη επιλογή, η διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα, όπου ο ελληνικός λαός για πρώτη φορά δείχνει ποιοτικά ότι δεν συμφωνεί με τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε και το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν τη διαπραγμάτευση που έκανε. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι στο 55%, που σημαίνει ότι η αποσυσπείρωση του είναι αποτέλεσμα όχι τόσο της φυγής της Λαϊκής Ενότητας, όσο της απογοήτευσης των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου. Η τρίτη επιλογή Τσίπρα, είναι η θέση του ότι είτε θα είναι αυτοδύναμος ή θα πάει μόνο με τους ΑΝΕΛ και αυτή τη θέση μόνο το 14% του κόσμου τη δέχεται και από αυτούς μόνο το 22% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Για την εθνική συνεννόηση:

Αυτή τη στιγμή ο κόσμος θέλει συνεννόηση, κατά 70% ζητάει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, οικουμενική κυβέρνηση και αυτή είναι η πολιτική πρόταση της Ν.Δ. Εμείς ζητάμε συναίνεση για να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης που θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις, στη δημόσια διοίκηση, στην παιδεία, μεταρρυθμίσεις παντού.

 

Θα ήθελα να προσγειωθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να μην στέκονται ακόμα στην 25η Ιανουαρίου, γιατί τώρα πια έχουν παρελθόν και μάλιστα παρελθόν τραυματικό για τον ελληνικό λαό. Εμείς θα επαναφέρουμε τη σταθερότητα στον τόπο, θα επαναφέρουμε την αξιοπιστία της χώρας, την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Είμαστε υπέρ της εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης, είμαστε υπέρ της συμπόρευσης με τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου.

 

Για το χρέος:

Επειδή ακούω συνέχεια να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, θα τους θυμίσω ότι αυτό που επιδιώκουν να πάρουν τώρα για το χρέος αναφερόταν στο μνημόνιο του 2012, αυτό που και εμείς είχαμε πετύχει, δηλαδή επιμήκυνση, μείωση των επιτοκίων και μια περίοδο χάριτος.

Και κάτι ακόμα. Στα 180 χρόνια της υπάρξεως του ελληνικού κράτους το δημόσιο χρέος ήταν 300 δισεκατομμύρια, σε επτά μήνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουμε 90 δισεκατομμύρια χρέος, 90 δισεκατομμύρια Τσίπρας.

Print
1294 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω