Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στην ΕΡΤ1

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στην ΕΡΤ1

 

Για το πώς θα κινηθεί η Ν.Δ. στη Βουλή μέχρι νε εκλέξει αρχηγό:

 

Καταρχήν, έχουμε πρόεδρο. Αυτή τη στιγμή, πρόεδρος της Ν.Δ. είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αυτός κίνησε όλες τις διαδικασίες και αυτός θα σηκώσει όλο το βάρος στη Βουλή, όπου από τη Δευτέρα αρχίζουν οι προγραμματικές δηλώσεις και όλα τα άλλα.

 

Εμείς έχουμε ψηφίσει τη συμφωνία, δεν έχουμε ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους. Οι εφαρμοστικοί νόμοι θα έρθουν, θα τους δούμε, εάν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού θα τους ψηφίσουμε, εάν όχι θα τους δούμε εξαρχής.

 

 Η Ν.Δ. έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι είναι η πιο συντεταγμένη κοινοβουλευτική ομάδα μέσα στο κοινοβούλιο και έτσι θα πάει σε όλες τις ψηφοφορίες. Μην ξεχνάτε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα είναι σχεδόν η ίδια, δεν έχει αλλάξει.

 

Για τις υποψηφιότητες στη Ν.Δ.:

 

Έχουν δηλωθεί ορισμένες υποψηφιότητες, οι οποίες είναι όλες καλές. Είμαι αντιπρόεδρος της ΚΕΦΕ, έχουμε κινήσει τη διαδικασία συλλογής των υπογραφών και έχω την αίσθηση ότι οι υποψηφιότητες είναι θα είναι δύο ή τρεις τελικά, δεν θα πάνε παραπάνω. Είναι δύσκολο να μαζέψεις 50 υπογραφές.

 

Προσωπικά, προτείνω οι εν ενεργεία βουλευτές να μην υπογράψουν το κείμενο υπογραφών που μαζεύει ο κάθε υποψήφιος, διότι σε διαφορετική περίπτωση η κοινοβουλευτική ομάδα θα χάσει τη συνοχή της. Θα προσπαθήσω να επιβάλλει την άποψη μου αυτή μέχρι τη Παρασκευή, όπου και θα κλείσουν οι υποψηφιότητες. Έχω την αίσθηση ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα κατέβει υποψήφιος Πρόεδρος και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει.

 

Για την εκλογή του αρχηγού της Ν.Δ. από τα μέλη:

 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν είπε ότι δεν θέλει τη διαδικασία εκλογής από τη βάση, είχε πει ότι πρέπει να γίνεται από τα μέλη της Ν.Δ. Το καταστατικό μας, όμως, λέει ότι όποιος συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής προέδρου αποδέχεται τις αρχές και τις αξίες της Ν.Δ., επομένως αυτομάτως γίνεται μέλος. Άρα, η διαδικασία αυτή είναι ανοιχτή και θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση του κόμματος μας.

 

Πιστεύω ότι πρέπει να τρέξουμε τη διαδικασία εκλογής αρχηγού όσο πιο σύντομα γίνεται, να μην έχουμε μακρά προεκλογική περίοδο μεταξύ των υποψηφίων.

 

 

 

 

Για τα χαρακτηριστικά του νέου αρχηγού της Ν.Δ.:

 

Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι η αποδοχή των θέσεων της Ν.Δ. Η Ν.Δ. είναι το μόνο κόμμα που όλα αυτά τα 42 χρόνια πολιτικής ζωής δεν έχει μετακινηθεί ιδεολογικά, κινείται από την αριστερά έως τη δεξιά, δηλαδή είμαστε η κεντροδεξιά. Το ξεκαθάρισε ο Κων/νος Καραμανλής στην ιδρυτική διακήρυξη και το ακολουθούμε κατά γράμμα. Είμαστε η κεντροδεξιά και ασπαζόμαστε τις αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. 

 

Το κυριότερο, όμως, χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ο νέος ηγέτης της Ν.Δ. είναι να μπορεί να εξασφαλίζει την ενότητα του κόμματος. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

 

Για την ανάπτυξη:

 

Για να έχουμε ανάπτυξη πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη και για να υπάρξει εμπιστοσύνη πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον. Σταθερό επενδυτικό περιβάλλον εξασφαλίζεται με τις μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν κόστος, μείωση της γραφειοκρατίας, απονομή δικαιοσύνη κλπ, αλλά και με σταθερό φορολογικό περιβάλλον. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να θέλουν να επιβάλλουν ξαφνικά μέσα σε δύο μήνες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, αυτές οι κινήσεις αίρουν την εμπιστοσύνη. Σταθερό φορολογικό περιβάλλον σημαίνει καλοί κανόνες, ώστε να γίνουμε ελκυστικοί στους επενδυτές. Οι επενδύσεις φέρνουν μείωση της ανεργίας.

 

Print
1250 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω