Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Πρώτο Πρόγραμμα

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

 

Για τις πολλές υποψηφιότητες εκλογής νέου αρχηγού της Ν.Δ.:

 

Καταρχήν, είναι προθέσεις υποψηφιοτήτων, δεν είναι υποψηφιότητες. Όπως γνωρίζετε, είμαι αντιπρόεδρος στην ΚΕΦΕ, την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, όπου περιμένουμε να κατατεθούν οι υποψηφιότητες ενσφράγιστες με 50 υπογραφές. Δεν έχουν ανοίξει και άλλοι τα χαρτιά τους ακόμα, ωστόσο έχω την αίσθηση ότι εάν ο κ. Μεϊμαράκης αποφασίσει να είναι υποψήφιος πολλές από αυτές τις υποψηφιότητες δεν θα ευοδωθούν τελικά. Και η πεποίθηση μου είναι ότι θα κατέβει υποψήφιος ο κ. Μεϊμαράκης.

 

Είναι αλήθεια ότι βγαίνουν και κάποιοι περίεργοι και δηλώνουν ότι θέλουν να είναι υποψήφιοι, προσπαθώντας νε εκμεταλλευτούν της δημοσιότητας που παίρνει η εκλογή νέου αρχηγού της Ν.Δ., αλλά αυτοί δεν μας αφορούν, δεν μας αγγίζουν, δεν ενδιαφέρουν το κόμμα. 

 

Για τη διαδικασία:

 

Είμαστε ανοικτό κόμμα, με ανοικτές διαδικασίες, εφαρμόζουμε κατά γράμμα το καταστατικό, το άρθρο 10 παράγραφος 4, που προβλέπει την εκλογή αρχηγού από τα μέλη μας με πανελλαδική, ανοικτή διαδικασία.

 

Εγώ έκανα μια πρόταση, έκκληση, στην ΚΕΦΕ να μην υπογράψουν οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές τις υποψηφιότητες, γιατί θεωρώ ότι μια διαδικασία όπου ο ένας υποψήφιος θα έχει πέντε υπογραφές, ο άλλος δέκα και ο τρίτος πενήντα υπογραφές βουλευτών δεν ωφελεί το κόμμα, δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο ομάδες. Είναι κάτι που δεν το θέλω και θα επιμείνω μέχρι τέλους σε αυτή την εισήγηση.

 

Για τις γκρίνιες στο πρόσωπο του κ. Παπαμιμίκου:

 

Ασφαλώς ως αντιπρόεδρος της ΚΕΦΕ δεν θα ήθελα να σχολιάσω τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ και γραμματέα της Κ.Ε του κόμματος. Επίσης, μην λαμβάνετε σοβαρά  υπόψη σας όσα λέγονται και γράφονται, γιατί διαδίδονται περίεργα πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Εμείς δεν ασχολούμαστε με αυτά, έχουμε αποφασίσει από την πρώτη ημέρα να εφαρμόσουμε κατά γράμμα το καταστατικό και το καταστατικό προβλέπει ότι τα μέλη της ΚΕΦΕ ούτε μπορούν να υπογράψουν, ούτε και να εκδηλώσουν την προτίμηση τους υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου.

 

Για το εάν η εκλογή νέου αρχηγού επηρεάζει το κόμμα:

 

Σε καμιά περίπτωση η εκλογή νέου αρχηγού δεν επηρεάζει το κοινοβουλευτικό μας έργο.

Από Δευτέρα μπαίνουμε στη διαδικασία της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, εμείς έχουμε Πρόεδρο, τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος θα υπερασπιστεί όλες τις θέσεις της Ν.Δ., τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις, όσο και όπου αλλού χρειαστεί. Ο ελληνικός λαός, την προηγούμενη Κυριακή, μας έδωσε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εμείς σκοπεύουμε αυτό τον ρόλο να τον τιμήσουμε.

Print
1246 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω