Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στον Τ/Σ ACTION 24

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στον Τ/Σ  ACTION 24

 

 

Για το ότι η Ν.Δ. είναι ανοιχτή σε συνεργασίες:

 

Αυτό ζητάει ο ελληνικός λαός, θα είδατε από τις δημοσκοπήσεις ότι σε ποσοστό 70% των Ελλήνων θέλουν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μετά τις εκλογές, γιατί ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί. Δεν μπορούμε να ξαναπάμε σε κάλπες, είναι δυνατόν; Άρα το πρόβλημα είναι να λυθεί το ζήτημα της κυβερνησιμότητας, από τη Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Εμείς λέμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και επομένως είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες.

 

Και ήμασταν ανοιχτοί σε συνεργασίες και πριν, προτρέπαμε τον κ. Τσίπρα να μην πάει σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας λέει ότι έπεσε, αλλά η αλήθεια είναι ότι παραιτήθηκε. Θα μπορούσε να είχε κυβερνηθεί ο τόπος, διότι σας θυμίζω το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη συμφωνία όπου 251 βουλευτές την ψήφισαν και 223 ψήφισαν το μνημόνιο. Και όχι μόνο αυτό, θυμίζω επίσης ότι τους τρεις πρώτους νόμους που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εμείς τους ψηφίσαμε.

 

Ο ελληνικός λαός θέλει να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας, που μέσα από την συνεννόηση θα βγει η συναίνεση, θα βγει η προγραμματική σύγκλιση, σε θέματα που όλοι μας πρεσβεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε στη συμφωνία που υπάρχει. Όχι με παράλληλο πρόγραμμα, δεν υπάρχουν αυτά, αλλά με συνεχή διαπραγμάτευση. Διότι η διαπραγμάτευση είναι συνεχής.

 

Για τους χαρακτηρισμούς του κ. Μεϊμαράκη προς τον κ. Τσίπρα:

 

Εμείς αποδείξαμε ότι όλες τις προεκλογικές αντιδικίες μπορούμε να τις ξεπεράσουμε όταν πρέπει να κάνουμε μια κυβέρνηση και αυτό το δείξαμε στις εκλογές του 2012. Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με ανθρώπους που τον έχουν αποκαλέσει για παράδειγμα «ψευτάκο» είναι προφάσεις. Δηλαδή αν τον έλεγε ψεύτη δεν θα είχε πρόβλημα;

 

Για το εάν η Ν.Δ. έχει καταθέσει ισοδύναμα μέτρα:

 

Έχουμε καταθέσει. Για παράδειγμα, ο κ. Σταϊκούρας, ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ., είπε ότι για τα 158 εκατομμύρια που απαιτούνται για να καταργηθεί το 23% ΦΠΑ για την ιδιωτική εκπαίδευση – που αναφέρεται στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – μπορούν να βρεθούν από την μείωση του κράτους, των υπέρογκων δαπανών του κράτους. 

 

 

Για τους αγρότες επίσης, θα θυμίσω ότι εμείς το 2014 τους φορολογήσαμε σε πρώτη φάση και το πληρώσαμε αυτό στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Από εκεί και πέρα, η υπεροφορόλογηση των αγροτών είναι άδικη, πλήττει την πρωτογενή παραγωγή. Αλλά ακόμα πιο άδικος είναι ο τετραπλασιασμός των εισφορών του ΟΓΑ, είναι αδιανόητο. 

 

Για τον νόμο περί ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα:

 

Πρώτα από όλα νομίζω πως το θέμα των ομαδικών απολύσεων έχει εξαφανισθεί, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Υπάρχει, όμως, κλείσιμο επιχειρήσεων. Έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει στην αγορά; Τι θα πει ομαδικές απολύσεις, όταν αυτή τη στιγμή έχουν μπει 63.000 λουκέτα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

 

Γιατί να ψηφίσει ο ψηφοφόρος τη Ν.Δ.:

 

Σε αυτές τις εκλογές η λέξη κλειδί είναι η σύγκριση, αυτή τη στιγμή έχουμε να συγκρίνουμε. Ένα μόνο θα αναφέρω, ότι το δημόσιο χρέος της χώρας στα 182 χρόνια ύπαρξης του ελληνικού κράτους είναι 300 δισεκατομμύρια ευρώ, στους επτά μήνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιβαρύνθηκε 90 δισεκατομμύρια. Τόσο μας στοίχισε η διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα.

 

Είναι μέσα, βέβαια, και τα 25 δις της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τις οποίες όμως ο ΣΥΡΙΖΑ τις οδήγησε σε αυτό το σημείο. Οι τράπεζες μια χαρά τα πήγαιναν. Τον Νοέμβριο του 2014, που έγιναν τα stress tests των τραπεζών, στις 124 συστημικές τράπεζες της Ε.Ε. οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες ήταν μέσα στις δεκαπέντε καλύτερες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις οδήγησε σε μαρασμό, σε νέα ανακεφαλαιοποίηση.

 

Για το εάν η Ν.Δ. έχει κάνει αυτοκριτική:

 

Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, αναγνωρίσαμε τα λάθη μας, αλλά πάνω και πρώτα από όλα μας τιμώρησε ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου στις εκλογές. Εμάς μας τιμώρησε, είναι η ώρα να τιμωρήσει και τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που έκανε.

 

Για το προεκλογικό αφήγημα της Ν.Δ.:

 

Δεν υπάρχει αφήγημα, υπάρχουν προτάσεις. Εμείς δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη, που θα προκύψει και από τις δημόσιες, αλλά κυρίως από τις ιδιωτικές επενδύσεις. Έχουμε τα 35 δις του πακέτου Γιούνκερ , τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε εμπροσθοβαρώς, για να δώσουμε αναπτυξιακή πνοή.

 

Επίσης, είμαστε απολύτως υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, τις πιστεύουμε. Να σας φέρω το παράδειγμα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όπου θα παίρναμε 1,2 δισεκατομμύρια, θα δημιουργούνταν δύο χιλιάδες θέσεις εργασίας στα νησιά και θα είχαμε αεροδρόμια ελκυστικά για τους τουρίστες. Ένα άλλο πολύ καλό παράδειγμα, ήταν η ιδιωτικοποίηση της COSCO, όπου στην περιφέρεια μου, την Β’ Πειραιά, έδωσε 850 θέσεις εργασίας. 

Print
1502 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω