Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Τ/Σ "KONTRA CHANNEL"

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο KONTRA CHANNEL

 

 

Για τη μη εκλογή χριστιανών βουλευτών στο νομό Ροδόπης:

 

Υπήρξαν εκλογές που τα δύο μεγάλα κόμματα είχαν συμφωνήσει να μην βάλουμε υποψήφιους μουσουλμανικού θρησκεύματος και δικαιωθήκαμε τότε. Ορισμένες φορές η συμφωνία αυτή άρχισε να μην εφαρμόζεται, όχι από τη Ν.Δ. πάντως, και θα σας θυμίσω τις αναρτήσεις πανό μέσα στη Βουλή, του συγχωρεμένου μουσουλμάνου βουλευτή τότε, του Σαντίκ, που είχε δημιουργήσει τεράστιο εθνικό πρόβλημα. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα αυτό και εύχομαι να μην το βρούμε μπροστά μας.

 

Για το κυβερνητικό σχήμα:

 

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε, την προηγούμενη φορά, ένα κυβερνητικό σχήμα με υπερυπουργεία και μετά από επτά μήνες διακυβέρνησης, που δεν κυβερνήθηκε ο τόπος, αντιλήφθηκε ότι αυτό το σχήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει και ήδη τα προεδρικά διατάγματα έχουν πάρει το δρόμο τους για το σπάσιμο διαφόρων υπουργείων, για να επανέλθουμε στη παλιά κυβερνητική δομή, που ήταν πιο αποτελεσματική. Ομολόγησε, δηλαδή, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι έκανε πάλι λάθος.

 

Για τη συμφωνία:

 

Έχουν ένα βουνό μπροστά τους οι υπουργοί, μέσα σε λίγες ημέρες, την 1η Οκτωβρίου, ορκίζεται η νέα Βουλή και από εκείνη την ημέρα έρχεται η τροικα και αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία. Η συμφωνία δεν είναι στατική, δεν είναι οι 10 εντολές, μπορεί να γίνει συνεχής διαπραγμάτευση, δύσκολη διαπραγμάτευση και μην ξεχνάτε ότι μας παραγγέλθηκε από το εξωτερικό ότι το Grexit δεν έχει φύγει από το τραπέζι. Άρα, θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, και εμείς σαν αξιωματική αντιπολίτευση που θα πρέπει να επιτελέσουμε το ρόλο μας.

 

Για το εάν η Ν.Δ. πρέπει να ψηφίζει τους νόμους του μνημονίου:

 

Το μνημόνιο έχει δύο σκέλη. Το ένα σκέλος είναι οι μεταρρυθμίσεις, εκεί είμαστε απαρέγκλιτα υπέρ, πρέπει να τις τρέξουμε γρήγορα, μαζί και να τις εφαρμόσουμε πιστά. Το δεύτερο σκέλος είναι το δημοσιονομικό, εκεί όσα μέτρα πιστεύουμε πως είναι σε όφελος του ελληνικού λαού θα τα ψηφίσουμε. Όσα μέτρα έρχονται σε αντίθεση με την ιδεολογία και φιλοσοφία μας θα τα καταψηφίσουμε. Για παράδειγμα, οι αυξήσεις των φόρων, εμείς ήμαστε κάθετα αντίθετα.

 

 

 

Εκεί, όμως, που πρέπει να δώσουμε όλοι έμφαση, και η νέα κυβέρνηση και η νέα αντιπολίτευση, είναι το θέμα της ανάπτυξης. Πως μπορεί να έρθει η ανάπτυξη; Με ιδιωτικές επενδύσεις και από πού μπορεί να έρθουν αυτές; Πρέπει να γίνουμε ελκυστική χώρα για επενδύσεις, μειώνοντας τη γραφειοκρατία, δημιουργώντας ένα σταθερό και αξιόπιστο επιχειρηματικό περιβάλλον και μειώνοντας τους φόρους των επιχειρήσεων. Και βέβαια με κλειστές τις τράπεζες και capital control δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις. Και τέλος, πρέπει να προχωρήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, ανεξάρτητα αν υπάρχει μια ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα.

 

Για το προσφυγικό:

 

Είναι θέμα τεράστιο, που πρέπει να αντιμετωπιστεί στη βάση του. Η Ελλάδα δέχεται το 70% της εισόδου και νομίζω ότι το θέμα ξεπερνάει τα όρια της Ε.Ε., έχει γίνει οικουμενικό. Θα πρέπει και ο ΟΗΕ να αναλάβει το θέμα.

 

Για τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Ν.Δ.:

 

Όπως γνωρίζετε είμαι στην ΚΕΦΕ, την Πέμπτη συνερχόμαστε σε  μια πρώτη συνεδρίαση και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε μέχρι πότε θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες, όπου υπολογίζω να πάμε μέχρι 5 ή 7 Οκτωβρίου. Κάθε υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει 50 υπογραφές από την Κεντρική Επιτροπή, που είναι 486 μέλη, εκ των οποίων 76 βουλευτές, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι κάτι εύκολο.

 

Θεωρώ ότι πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, να τις φέρουμε πιο κοντά, διότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να παίξει το ρόλο της.

 

 

Για το ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο αρχηγός της Ν.Δ.:

 

Προσωπικά, αν θέσει υποψηφιότητα θα στηρίξω τον Βαγγέλη Μειμαράκη. Πιστεύω ότι βοήθησε πάρα πολύ το κόμμα, όχι μόνο το συσπείρωσε, αλλά του έδωσε και μια άλλη εικόνα, μια άλλη μορφή, αυτή της συναίνεσης. Ανέδειξε τον κεντροδεξιό χαρακτήρα της Ν.Δ. και αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

 

Για τις άλλες υποψηφιότητες, να δούμε αν θα συγκεντρώσουν τις 50 υπογραφές, όσοι πιστοί προσέλθετε. 

Print
1281 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω