Search
× Search
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

 

Για την αποχώρηση της Ν.Δ. από τη Βουλή στη συζήτηση για τις offshore:

 

Όπως γνωρίζετε, στις 22 Μαΐου ψηφίσαμε το νομοσχέδιο των 7.500 σελίδων, το σημαντικό είναι ότι πιέστηκαν οι υπηρεσίες της Βουλής και την επόμενη ημέρα, στις 23/5, ετοίμασαν τον πάπυρο και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ4389 από τις 27/5. Αυτή η σπουδή ήταν άνευ προηγουμένου και μας δημιούργησε πολλούς προβληματισμούς για τα γκρίζα σημεία, τα οποία αποκαλύφθηκαν όλα.

 

Η κυβέρνηση, χθες, προσπάθησε με νέα τροπολογία να δημιουργήσει ένα άλλο δεδικασμένο, το οποίο ήταν εκείνο που η ίδια κατηγορούσε επί τρεις ολόκληρες ημέρες, όταν έλεγε ότι το θέμα έχει δημιουργηθεί από τη μονταζιέρα της Συγγρού. Εγώ ήμουν υπέρ της αποχώρησης, το είχα ήδη προαναγγείλει στη Διάσκεψη των Προέδρων, είχα προειδοποιήσει τον κ. Βούτση, τον Πρόεδρο της Βουλής, να μην έρθει με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο και είχαμε προειδοποιήσει ότι εμείς δεν θα συμμετάσχουμε στη νομιμοποίηση μιας παρωδίας. Εάν η κυβέρνηση θέλει να το φέρει, να το φέρει με κανονικό νομοσχέδιο.

 

Η αποχώρηση έπρεπε να γίνει, γιατί πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτό που γίνεται καθημερινά στο Κοινοβούλιο. Γνωρίζετε ότι είμαι 42 χρόνια στη Βουλή, τέτοιες μεθοδεύσεις από κυβέρνηση δεν έχω ξαναδεί. Κάποτε έπρεπε να σταματήσει.

 

Για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έφερνε η προηγούμενη κυβέρνηση:

 

Πράγματι, ήταν περίπου δεκαεπτά οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που είχε φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά έχει σημασία η ποιότητα των πράξεων. Τότε, οι πράξεις ερχόντουσαν προκειμένου να προλάβουν τα χρονικά περιθώρια για συγκεκριμένο θέμα, τώρα είναι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ολόκληρες συμβάσεις, ολόκληρες συμφωνίες.

 

Για την τροπολογία που ψηφίστηκε:

 

Η διάταξη που ψηφίστηκε πήγε τον νόμο επί το αυστηρότερο, χωρίς να προβλέπει τίποτα και χωρίς να είναι κάτι ουσιαστικό το αυστηρότερο. Δεν θα υιοθετήσω τις χθεσινές  καταγγελίες της πρωην Προέδρου της Βουλής, της κας Κωνσταντοπούλου, για συγκεκριμένα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που θα επαναλάβω είναι ότι όταν δοθούν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες 2013, 2014, 2015 και όταν δούμε ποιοι θα κάνουν χρήση της ευεργετικής διάταξης ώστε σε 60 ημέρες να φύγουν από τις εξωχώριες αυτές εταιρείες, τότε θα καταλάβουμε για ποιο λόγο η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία. Πιστέψτε με, εκεί θα τα δούμε όλα, κρατήστε αυτό που σας λέω.

 

Και βέβαια, αμνηστεύονται όσοι θα κάνουν χρήση της προηγούμενης διάταξης, που έμεινε εν ισχύ επί 3-4 ημέρες, διότι για κάποια πρόσωπα ψηφίστηκε η διάταξη αυτή μέσα στο το νομοσχέδιο των 7.500 σελίδων.

 

Print
1231 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω