Search
× Search
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

Για την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα:

 

Είναι σημαντική η επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Ελλάδα και είναι ιδιαίτερη, γιατί έρχεται σε μια περίοδο που αφήνει πίσω του μια άλλη Αμερική. Έχω την αίσθηση, δηλαδή, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ αφορά και τη δική του οκταετία.

Από εκεί και πέρα, η επίσκεψη του θα προωθήσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι οποίες έχουν μεγάλο βάθος.

 

Επιτρέψτε μου να προσθέσω, επίσης, ότι με τις συνομιλίες στο Κυπριακό να βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο - τη στιγμή που η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει ήδη καταθέσει προτάσεις για το εδαφικό, ενώ αντίθετα η τουρκοκυπριακή μεριά έχει καταθέσει μόνο ποσόστωση και όχι χάρτη - θα περίμενα από τον κ. Ομπάμα να πιέσει προς την πλευρά της Τουρκίας να βρεθεί λύση στο Κυπριακό. Αν μπορεί να πιέσει, γιατί και η Τουρκία του Ερντογάν είναι αγεωγράφητα νερά σε σχέση με τις ΗΠΑ.

 

Αυτή τη στιγμή, στη Ν.Α. Μεσόγειο πόλος σταθερότητας είμαστε εμείς, η Κύπρος και το Ισραήλ και προστίθεται η Ιορδανία και η Αίγυπτος. Να υπενθυμίσουμε, ακόμα, ότι στη χώρα μας, στη Σούδα, διαθέτουμε τη μεγαλύτερη αμερικάνικη βάση της Μεσογείου. Όλα αυτά θα πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο και στην ενημέρωση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, του κ. Τράμπ.

 

Για το τι περιμένει η κυβέρνηση από τον κ. Ομπάμα:

 

Όπως γνωρίζετε, η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να πάρει μια στήριξη για το θέμα του χρέους, αλλά εμείς δεν χρωστάμε στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μας είναι προς την Ευρώπη, του ευρωπαίους εταίρους μας. Βέβαια, η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι κρίσιμη, γιατί η συμμετοχή του στο πρόγραμμα οδηγεί σε τέταρτο μνημόνιο. Και ένα τέταρτο μνημόνιο θα είναι καταστροφικό για τη χώρα μας.

 

Για το εάν μπορεί η Ν.Δ. να παρουσιάσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση:

 

Εμείς παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα κοστολογημένο. Το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας μας πέφτει στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μην ξεχνάτε, ότι χιλιάδες επιχειρήσεις και μάλιστα μεγάλες έχουν φύγει και συνεχίζουν να φεύγουν από την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα με την ανεργία.

 

Η ανάπτυξη μπορεί να προέλθει μόνο από επενδύσεις και ποιοι μπορούν να κάνουν επενδύσεις; Αφενός, μπορούμε να έχουμε εγχώριες επενδύσεις, γιατί διακρινόμαστε για το επιχειρηματικό μας πνεύμα. Εμείς, ως Ν.Δ. δηλώσαμε ότι κάθε νέα επιχείρηση θα μπορεί εντός δύο ημερών να παίρνει άδεια εγκατάστασης.

 

 

Αφετέρου, επενδύσεις μπορούν να έρθουν από το εξωτερικό. Πως; Μόνο με τις ιδιωτικοποιήσεις και οι μόνες τρείς ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν στη χώρα μας, η Cosco, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το Ελληνικό, είχαν δρομολογηθεί από τη Ν.Δ.. Αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

 

Για τη φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό:

 

 Αυτός θα πρέπει να είναι ένας από τους στόχους μας όταν με το καλό αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, όποτε γίνει αυτό, να σταματήσουμε δηλαδή τη φυγή των πιο καθαρών και ανοιχτών μυαλών του τόπου το εξωτερικό.

 

Θέλω να επισημάνω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε προσελκύσει στη Ν.Δ. αρκετά φωτεινά μυαλά και σας το λέω με τη γνώση της συμμετοχής μου στην επιτροπή αξιολόγησης στελεχών. Βλέπω ότι τα βιογραφικά που έχουμε στα χέρια μας είναι από νέους ανθρώπους υψηλών προσδοκιών και προδιαγραφών. Φαίνεται καθαρά πως είναι η ΝΔ είναι ένα ελκυστικό «προϊόν» πλέον και για αυτό τον λόγο προσελκύει τους καλύτερους. 

Print
1235 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω