Search
× Search
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στον Ρ/Σ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στον Ρ/Σ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Για την ομιλία Τσίπρα για τη διαπλοκή και τη διαφθορά:

 

Τα ίδια είπε πάλι. Νομίζει ότι έχει προνομιακό πεδίο όταν μιλάει για τη διαφθορά, ρίχνοντας όλα τα βάρη στις προηγούμενες κυβερνήσεις, όταν επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνουν σημεία και τέρατα. Ένα μόνο παράδειγμα θα σας φέρω, αυτό που συμβαίνει με τον ΑΔΜΗΕΕ. Όπως θα είδατε, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕΕ με το που ανέλαβαν καθήκοντα, στις 15 Ιουνίου 2015, αύξησαν τις απολαβές τους από τις 5.000 ευρώ στις 20.000 ευρώ μηνιαίως και είχαν το θράσος, στις αρχές του έτους, να ζητήσουν την αναδρομική διαφορά του πενταμήνου.

 

Και επειδή είπε ο Πρωθυπουργός για έσοδα 6 δις ευρώ που μάζεψαν απο τις λίστες, Λαγκάρντ και Μπόγιαρνς, σας ενημερώνω ότι όπως προέκυψε, απο σχετική ερώτηση στη Βουλή, απο τη λίστα Λαγκάρντ έχουν επιβεβαιωθεί μόνο 25 εκατομμύρια ευρώ και απο τη λίστα Μπόγιαρνς έχουν εξετασθεί πολύ λίγες περιπτώσεις. Όσο για το λαθρεμπόριο καυσίμων που είπε, θα σας θυμίσω ότι με την εφαρμογή του μέτρου Στουρνάρα το 2014 είχαν γίνει 15.800 έλεγχοι λαθρεμπορίου καυσίμων, ενώ το 2016 έγιναν μόνο 2.000 έλεγχοι. Οι τελευταίοι που μπορούν να κουνούν το δάκτυλο για τη διαφθορά είναι οι ίδιοι.

 

Για το χθεσινό Euroworking Group:

 

Δεν είναι δυνατό να γίνεται χθες το Euroworking Group, να παρακαλάμε να έρθει το κουαρτέτο στην Ελλάδα για να απεμπλακεί η συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση και ο κ. Χουλιαράκης να απουσιάζει. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι προτίμησε να πάει σε μια διάλεξη στο LSE, αντί να πάει στις Βρυξέλλες να υπερασπισθεί τη χώρα. Και πάει σήμερα ο κ. Τσακαλώτος να σβήσει τη φωτιά.

 

Για το εάν η κυβέρνηση θα ψηφίσει τα μέτρα:

 

Τα μέτρα που ζητάνε είναι στο 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 3,6 δις ευρώ και θα πρέπει να τα ψηφίσουν εκ των προτέρων. Έχω την αίσθηση ότι θα τα ψηφίσουν τα μέτρα, παρά την επιβάρυνση που φέρνουν στον ελληνικό λαό, γιατί η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης είναι αυτή που φέρνει αυτά τα μέτρα.

 

Θυμίζω τη δήλωση του κ. Τσίπρα, που είπε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016, όπως και τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου που έλεγε ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση τον Δεκέμβριο καήκαμε. Και βέβαια δεν έκλεισε, έχουμε φτάσει στον Φεβρουάριο του 2017 και είμαστε στριμωγμένοι, με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έρχονται εκλογές στην Ολλανδία τον Μάρτιο, στη Γαλλία τον Απρίλιο και στην Γερμανία τον Σεπτέμβριο.

 

Ασφαλώς, ευθύνονται για την καθυστέρηση και οι θεσμοί, διότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του ΔΝΤ και της Ε.Ε., όσον αφορά στη ρύθμιση του χρέους, και εμείς είμαστε ανάμεσα σε δύο μυλόπετρες. Σε αυτό το σημείο, να σας θυμίσω ότι την καλύτερη ρύθμιση για το χρέος την πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά, όταν πήραμε την δεκαετή περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή των τόκων - μέχρι το 2020 δεν πληρώνουμε καθόλου τόκους – πήραμε την επιμύκυνση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου. Σημειώστε ότι το επιτόκιο που πληρώνουμε εμείς, όπως κάναμε τη συφμωνία τότε, είναι πολύ μικρότερο απο το επιτόκιο που δανείζονται οι χώρες που συνεισέφεραν για να μας δοθούν τα χρήματα αυτά.

 

Η θέση της Ν.Δ. είναι για ρύθμιση του χρέους και όχι για κούρεμα. Το κούρεμα του χρέους σημαίνει να κουρευτεί το χρέος, αλλά να μείνουν ίδιες οι προϋποθέσεις. Εάν η αποπληρωμή του χρέους γίνει στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι δόσεις που θα δίνουμε για τα τοκοχρεολύσια θα είναι πολύ μεγάλες.

 

Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού:

 

Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού υπάρχει η υγιής επιχειρηματικότητα, πιστέψτε με οι εργαζόμενοι δεν μας ζήτησαν καν χρήματα. Εκείνο που μας ζήτησαν είναι πρώτον να μειωθεί η γραφειοκρατία, καθώς ακόμα λειτουργούν με χειρόγραφα, και δεύτερον, να τους δοθούν κίνητρα για το επιχειρείν. Και ο Πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης, τους μίλησε εκτός απο τη μείωση των φόρων και για τη μείωση των εισφορών και την παροχή κινήτρων.

 

Οι εργαζόμενοι, επίσης, ζήτησαν μια Σχολή Μαθητείας. Όπως γνωρίζετε, η ναυπηγοεπισκευή στην Ελλάδα είναι πολύ προηγμένη, σκεφθείτε ότι τα δύο μεγάλα ναυπηγεία που είχαμε τότε ήταν απο τα μεγαλύτερα στην Ν.Α. Μεσόγειο και τώρα στην Τουρκία, στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία υπάρχουν 150 ναυπηγεία. Για να γίνουμε, λοιπόν, εμείς ευθέως ανταγωνιστικοί θα πρέπει να λειτουργήσουν οπωσδήποτε τα ναυπηγεία Σκαραμγκά και Ελευσίνας, διότι αυτά είναι που θα δώσουν δουλειά στην πολύπαθη περιοχή της Β’ Πειραιά, η οποία μαστίζεται απο μεγάλη ανεργία.

 

Εγώ, χθές, έθεσα ένα θέμα. Όπως γνωρίζετε, η  COSCO έχει δεσμευθεί βάσει της σύμβασης της να φέρει δύο δεξαμενές στην Ελλάδα, η μία 300 χιλιάδων τόνων, για πολύ μεγάλα πλοία και η άλλη 150 χιλιάδων τόνων. Η δική μου πρόταση, η οποία μάλιστα έγινε δεκτή απο τον Πρόεδρο της Ν.Δ., είναι να κάνουμε μια επίσκεψη στην COSCO και να την πείσουμε αυτές οι δύο δεξαμενές να γίνουν στην περιοχή του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας.

 

Σκεφτείτε, ότι τώρα με το άνοιγμα της διώρυγας του Σουέζ, που μπορούν και περνάνε πολύ μεγάλα πλοία, εάν κάποιο πλοίο πάθει μια βλάβη δεν θα έχει να πάει πουθενά αλλού παρά μόνο έαν υπάρχει μια πολύ μεγάλη δεξαμενή.

 

 

Για τη θέση της Ν.Δ. όσον αφορά στις επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις:

 

Είμαστε υπέρ και των δύο σύμβάσεων. Δηλαδή, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να εφαρμοσθούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις και υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να εφαρμοσθούν οι συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες είναι μια κατάκτηση των εργαζομένων και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η διασφάλιση τους.

 

Για την τουρκική προκλητικότητα στο Αγαίο και εάν υπάρχει ανησυχία:

 

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το Αιγαίο είναι οχυρωμένο και κρατείστε αυτό που σας λέει ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Το Αιγαίο είναι πλήρως οχυρωμένο, από κάθε άποψη και ας μην τολμήσουν οι Τούρκοι να προκαλέσουν το οτιδήποτε.

 

Ο Ερντογάν προσπαθεί να λύσει τα εσωτερικά του θέματα με εξωτερικές προκλήσεις. Και όλες οι προκλήσεις που κάνουν στο Αιγαίο, όπως τώρα με το Τσεσμέ, νόμίζω πως άπτονται της ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης). Γιατί οι κινήσεις του Τουρκίας δεν γίνονται για να διεκδικήσουν τις βραχονησίδες, γίνονται για να επεκτείνουν την ΑΟΖ μέσω των βραχονησίδων, διότι φαίνεται μέσα απο τις μετρήσεις που έχουν γίνει ότι υπάρχει πετρέλαιο στην περιοχή.

 

Και αποδεικνύεται, τώρα, πόσο σωστή ήταν επικοινωνία που είχε γίνει, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, στο τρίγωνο Ισραήλ – Κύπρος – Ελλάδα, ώστε να υπάρχει ένας ισχυρός παράγοντας στην περιοχή και χαίρομαι που συνεχίζεται αυτή εθνική πολιτική και σήμερα.

Print
1462 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω