Search
× Search
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ»

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ»

 

Για την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία:

Καταρχήν, θέλω να κάνω μια γενική παρατήρηση για τις εξεταστικές επιτροπές. Όπως γνωρίζετε ήμουν ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά, ήμουν εκείνος που έφερε τους αριθμούς λογαριασμών, ήμασταν η μόνη επιτροπή που άνοιξε χωρίς τη συναίνεση του δικαιούχου λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες. Από τότε και μετά τότε βγήκαν όσα βγήκαν και έγινε η γνωστή καταδίκη. Παρόλα αυτά, έχω λάβει μέρος σε πολλές εξεταστικές επιτροπές, δεν οδηγούν πουθενά. Για να είμαι ειλικρινής, οι εξεταστικές είναι πάντα ένας πολιτικός αντιπερισπασμός της εκάστοτε κυβέρνησης.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη εξεταστική επιτροπή εμείς ζητήσαμε να γίνει διερεύνηση από το 1996 μέχρι σήμερα και δεν πήραμε απάντηση από την κυβέρνηση γιατί δεν δέχθηκε να πάμε σε μια εξεταστική με ένα ερώτημα. Άκουσα με προσοχή και τον κ. Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και απάντηση δεν δόθηκε.

Για τη συμφωνία της Μάλτας:

Ούτε για τη συμφωνία άκουσα κάτι καινούργιο χθες. Το μόνο που άκουσα και μου έμεινε είναι αυτό που είπε ο κ. Τσακαλκώτος, ότι δεν υπάρχει συμφωνία. Και είναι λογικό αυτό που είπε. Δεν είναι, όμως, πιο λογικό να έρθει ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή και να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία; Είναι δυνατόν να έχουν ενημερωθεί, για τα συμφωνηθέντα, πρώτα τα ξένα κοινοβούλια και να μην έχει ενημερωθεί η ελληνική Βουλή; Και όταν έχει ενημερωθεί η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή, μπόρεσαν και συζητήθηκαν αυτά τα ζητήματα στην κεντρική επιτροπή του κόμματος και μπόρεσε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός; Και εν πάση περιπτώσει, αν δεν ήθελαν τη δημοσιότητα υπάρχει το άρθρο του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει ότι η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει τη διεξαγωγή της συζήτησης κεκλεισμένων των θυρών και να υπάρχει η αρχή τη εμπιστευτικότητας που να μας δεσμεύει όλους.

Αρχή της εμπιστευτικότητας στην κεντρική επιτροπή δεν υπήρξε. Δεν συζητήθηκε, για παράδειγμα, η πρόταση των 13, οι οποίοι τελικά ήταν 24 και τελικά θα πάει στις οργανώσεις, δηλαδή στις καλένδες. Μάλιστα, είδα νέα δήλωση του κ. Φίλη, ο οποίος εμμένει στην άποψη του ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα στην κεντρική επιτροπή.

Η ουσία, όμως, είναι άλλη. Θα κοπούν οι συντάξεις; Ναι. Θα πάει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ; Ναι. Τα έχουν συμφωνήσει. Αυτά είναι προσυμφωνημένα.

Για αυτό εμείς τους λέγαμε να κλείσουν έγκαιρα τη συμφωνία, γιατί η καθυστέρηση στοίχισε στον ελληνικό λαό 12,1 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τη διαφυγή καταθέσεων από τις τράπεζες. Τους λέγαμε, επίσης, να μην πάνε σε περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, να πάνε σε άλλο μείγμα πολιτικής. Το ψέλλισε, χθες, ο Πρωθυπουργός, ότι θα μειώσει τους φόρους. Και που θα τους πάει; Στο επίπεδο που τους είχαμε εμείς το 2014, όταν το 23% στην εστίαση το κατεβάσαμε στο 13% και από το 29% στο 26%. Και το Οικονομικό Επιμελητήριο σε έρευνα του λέει ότι 2020 – 2021 ελπίζουν να πάνε στο σημείο ανάπτυξης του 2014. Με άλλα λόγια, επτά χρόνια χαμένα.

Για τον χρόνο των εκλογών:

Έχω δηλώσει ότι η καταλυτική ημερομηνία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Ιούνιος του 2017, γιατί τότε επέρχεται η παραγραφή. Επομένως, από εκεί και μετά μπορούν να γίνουν εκλογές. Το Φθινόπωρο υπάρχουν οι γερμανικές εκλογές και αποκλείεται να πάμε σε εκλογές, όπως αποκλείεται να έχει γίνει και ρύθμιση του χρέους, το οποίο αποτέλεσε κεντρικό θέμα της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στο αίτημα μας για εκλογές είπε, χθες, ο κ. Τσίπρας το λογοπαίγνιο για τον τζογαδόρο που πάει συνέχεια στο καζίνο, που παίζει και ξαναχάνει. Ήταν, όμως, κλεμμένο από την τελευταία σελίδα των ΝΕΩΝ, από το άρθρο του κ. Πρετεντέρη και φαίνεται ότι οι λογογράφοι του Πρωθυπουργού έκαναν λογοκλοπή.

Για το χρέος:

Tο ΔΝΤ είναι το κλειδί σε αυτή την υπόθεση, γιατί έτσι το θέλησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία ενώ έλεγε ότι ήθελε συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ στο τέλος το παρακαλούσαν να συμμετέχει στο πρόγραμμα, καθώς το Ταμείο ήταν συνεταίρος στο θέμα του χρέους.

Η κα Λαγκάρντ είπε ότι μπορούμε να συζητήσουμε για τις ελαφρύνσεις, αλλά μετά το 2018, διότι όπως γνωρίζετε η κα. Λαγκάρντ δίνει αναφορά σε 208 συμμετέχοντες στο ΔΝΤ και στις ΗΠΑ, οι οποίες συμμετέχουν με 27% στα έσοδα του Ταμείου. Και τα 33 δις που πήρε η χώρα μας από το ΔΝΤ, για το πρώτο μνημόνιο, ήταν το υψηλότερο ποσοστό που δόθηκε ποτέ σε χώρα του ανεπτυγμένου, του δυτικού κόσμου. Και η συμφωνία του 2012 για το χρέος είχε πετύχει, πέρα από την ονομαστική μείωση, να μην υπάρχουν τοκοχρεολύσια για δέκα χρόνια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει πάρει τίποτα για το χρέος, δεν έχει πάρει χρήματα και τα έχει δώσει όλα.

Για τις δημοσκοπήσεις:

Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πασιφανής. Δεν είναι μόνο η κατρακύλα στα εκλογικά του ποσοστά, εγώ δεν δίνω μεγάλη έμφαση σε αυτά, δίνω προσοχή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων. Στην τελευταία δημοσκόπηση, για παράδειγμα, το 86% των Ελλήνων δεν είναι ευχαριστημένοι με την κυβέρνηση και μάλιστα το ίδιο ισχύει για το 72% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ότι μπορεί να αλλάξει την πτώση κάνοντας επίθεση στους αναποφάσιστους, στο λευκό και την αποχή. Η δική μας έρευνα σε αυτό το σώμα έχει δείξει ότι το 52% αυτής της δεξαμενής λέει ότι δεν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, επομένως να τελειώσει και αυτή η αυταπάτη.

Print
1618 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω