Search
× Search
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στον Τ/Σ «STAR»

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη,  στον Τ/Σ «STAR»

Για την οικονομία:

Βλέπετε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι το 2020 να φτάσουμε στους δείκτες της οικονομίας του 2014. Και αν δεν υπήρχε η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δεν θα έπεφτε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2015 και επομένως η οικονομία θα συνέχιζε τους θετικούς ρυθμούς που είχε. Μην ξεχνάτε, ότι είχαμε βγει στις αγορές με επιτόκιο 4,1% και τώρα επιδιώκουν να βγουν στις αγορές με επιτόκιο το οποίο θα υπερβάινει το 5%.

Οι δείκτες της οικονομίας δεν πάνε καλά, το 2016, όπως όλοι ομολογούν, θα έχουμε ύφεση, η οποία θα συνεχιστεί και το πρωτο τρίμηνο του 2017. Εμείς ζητάμε μια πολιτική αλλαγή, η οποία θα βοηθήσει τη χώρα να έρθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

 

Για την επιστροφή της τροικας στην Αθήνα:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να εκλιπαρεί την τρόικα να έρθει στην Αθήνα. Κάθε φορά, μα κάθε φορά, αυτές οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης μόνο κακό κάνουν.

Τι μπορούμε να περιμένουμε απο την επιστροφή της τρόικας; Νομίζω ότι θα κλείσουν τη συμφωνία, όπως το είχαν προσυμφωνήσει στις 20 Φεβρουαρίου. Αυτή η καθυστέρηση έφερε ένα βάρος περίπου 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στους πιστωτές μας να μας ζητήσουν 1% του ΑΕΠ περικοπή συντάξεων και 1% του ΑΕΠ έσοδα απο φορολογικές επιβαρύνσεις. Λέξη για τα αντισταθμιστικά δεν υπήρξε ούτε μία.

Για την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για τους νέους συνταξιούχους:

Η έκφραση που αρμόζει για αυτή την τροπολογία είναι «πολιτικοί απατεώνες». Γιατί τι έκαναν, αντικατέστησαν τον δείκτη μεταβολής μισθών της ΕΛΣΤΑΤ, για το πως καθορίζεται η σύνταξη, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Πρώτη φορά γίνεται αυτό. Αφορά τους νέους 60-65 χιλιάδες συνταξιούχους, οι οποίοι περιμένουν να βγούν στη σύνταξη τώρα και αν θα βγούν και πότε και το επαναφέρουν το 2021.

Αυτό είναι ένα κλασσικό παράδειγμα για το πως σκέφτονται. Δηλαδή, να περάσουν την αξιολόγηση, να κερδίσουν χρόνο και να πάνε σε εκλογές.

Για τον εθνικό διαπραγματευτή:

Αυτή είναι μια θέση της Ν.Δ., αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δηλαδή να πάμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις μαζί, με εθνικό διαπραγματευτή, την οποία αππέριψε μετα βδελυμίας ο κ. Τσίπρας.

Και οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν είχαν μόνο στην ατζέντα μια κοινή αντιπολιτευτική γραμμή, αλλά κυρίως τους απασχόλησε το μετά, μετά τις εκλογές. Αυτό φάνηκε και απο τις δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη και απο τις δηλώσεις του κ. Λεβέντη.

Για το πότε θα γίνουν εκλογές:

Θεωρώ, ότι η κρίσιμη ημερομηνία είναι ο Ιούνιος του 2017. Ο λόγος; Τότε επέρχεται παραγραφή των αδικημάτων της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι η δεύτερη Σύνοδος της Β’ Περιόδου.

Για την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία:

Χθες, στην επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας, είπα ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η φάμπρικα των εξεταστικών επιτροπών που έχει αρχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν θα οδηγήσει πουθενά. Και γιατί δεν δέχθηκαν αυτή η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία να συμπεριλάβει και τη δική τους διακυβέρνηση και μας ανάγκασαν να καταθέσουμε δική μας πρόταση για εξεταστική;

 

Print
1531 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω