Search
× Search
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο STAR CHANNEL

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο STAR CHANNEL

 

 

Για το προσφυγικό :

Νομίζω πως η κυβέρνηση αφέθηκε στη ροή των γεγονότων παρατηρώντας και χωρίς να συμμετέχει ενεργά σε αυτά, ώστε να μπορεί να τα διαμορφώσει. Το θέμα είναι προσφυγικό – μεταναστευτικό, διότι κατά δήλωση του κ. Μουζάλα το 70% των εισερχομένων τώρα είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες.

Θα πρέπει και από την άλλη μεριά του Αιγαίου, οι Τούρκοι, να αναλάβουν την επανεισδοχή, διότι πρέπει να επιστρέψουν χιλιάδες. Το ΝΑΤΟ δεν νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει πολλά, παρά μόνο μια βοήθεια πληροφοριών, θα δίνει πληροφορίες εάν φεύγουν λαθραία από την Τουρκία βάρκες προς τα νησιά του Αιγαίου. Άρα, πάλι οι ενέργειες ανήκουν στη Τουρκία.

Για τις ευθύνες της Ευρώπης:

Αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της γιατί δοκιμάζεται η συνοχή της. Η κυρίαρχη έννοια στην Ευρώπη θα έπρεπε να είναι η αλληλεγγύη, την οποία ορισμένες χώρες έχουν ξεχάσει σήμερα. Να σας φέρω ένα κλασσικό παράδειγμα. Την προηγούμενη βδομάδα έγινε η Σύνοδος Κορυφής, απειλήσαμε ότι θα ασκήσουμε βέτο σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Συνόδου, που αφορούσε το Brexit, μας υποσχέθηκαν ότι θα εφαρμόσουν τον καταμερισμό μέρους των προσφύγων στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και στο τέλος αθέτησαν την υπόσχεση και έκλεισαν τα σύνορα. Αυτές οι χώρες του Βίζεγκραντ, οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, με προεξέχουσα την Αυστρία, έχουν παίξει πολύ αρνητικό ρόλο.

Για τη Σύνοδο Κορυφής:

Στη Σύνοδο Κορυφής, την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση πρέπει να πάει με μια ενιαία εθνική θέση, η οποία της προσφέρεται από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αλλά η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που ζητάει συναίνεση για το προσφυγικό επιτίθεται στην αντιπολίτευση σκανδαλολογώντας και απειλώντας. Δεν μπορεί να ζητάει συναίνεση α λα καρτ.

Εμείς θα του δώσουμε τη συναίνεση που ζητάει για τη Σύνοδο Κορυφής την 7η Μαρτίου, προειδοποιούμε όμως οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο θα πρέπει να υλοποιηθούν. Να συμφωνηθεί η κατανομή των προσφύγων που θα δεχθεί η κάθε χώρα.

Για τη σύνδεση προσφυγικού και οικονομικής κρίσης:

Εμείς είμαστε αντίθετοι να συνδεθεί το προσφυγικό με την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, διότι μπορεί να έχουμε το εξής δίλλημα. Να μας πει, για παράδειγμα, η Ε.Ε. ότι θα μας ελαφρύνει το χρέος, το οποίο δικαιούμαστε, αλλά συγχρόνως να δεχθούμε έναν ορισμένο αριθμό προσφύγων. Αυτό θα είναι λάθος. Το να πάρουμε οικονομική ενίσχυση για την ανθρωπιστική κρίση είναι διαφορετικό θέμα και είναι επιβεβλημένο. 

Print
1553 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω