Search
× Search
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Γιατί αποχώρησε η Ν.Δ. από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις offshore:

 

Γιατί έπρεπε να αποχωρήσει. Γιατί εμείς δεν πρέπει, με την παρουσία μας, να νομιμοποιούμε αυθαιρεσίες τέτοιου είδους, οι οποίες πλέον έχουν φτάσει στο όριο. Εγώ το είχα καταγγείλει και στη Διάσκεψη των Προέδρων, την προχθεσινή, και είχα προειδοποιήσει τον Πρόεδρο της Βουλής ότι δεν θα ανεχθούμε άλλη φορά να έρχονται τέτοιου είδους τροπολογίες. Του πρότεινα να φέρει τη διάταξη με κανονική διαδικασία και όχι σε μια άσχετη σύμβαση, διότι θα πάσχει η τροπολογία και πράγματι πάσχει.

 

Για την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες:

 

Καταρχήν, η τροπολογία που πέρασε χθες είναι, κατά βάση, αντισυνταγματική, είναι εκπρόθεσμη και εκτός ενωσιακού δικαίου. Επίσης, η τροπολογία μπήκε σε μια διακρατική σύμβαση με την Γεωργία και όπως ξέρετε στις συμβάσεις αυτές, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, μπορεί να μιλήσει μόνο όσοι έχουν αντίρρηση. Κανένα κόμμα δεν είχε αντίρρηση για τη σύμβαση με τη Γεωργία, επομένως βάσει του Κανονισμού δεν έπρεπε να λάβει κανένας τον λόγο και πήρε το λόγο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να υπερασπιστεί μια αντισυνταγματική και εκπρόθεσμη τροπολογία.

 

Χθες, ο κ. Παπαγγελόπουλος έλεγε ότι δεν μπορούμε να κόβουμε από τα παιδιά των πολιτικών τη δυνατότητα να ασχολούνται στο εξωτερικό. Ένας άλλος βουλευτής έφερε το παράδειγμα ότι κάποιος παντρεύτηκε μια κυρία της οποίας ο πατέρας έχει ένα φούρνο στη Γερμανία. Αντιλαμβάνεστε, ότι αυτή η κάθετη απαγόρευση δημιουργεί ορισμένα προβλήματα, τα οποία θα με θυμηθείτε θα προσπαθήσουν κάποτε να διορθώσουν με άλλη νομοθετική ρύθμιση.

 

Τι υποκρύπτεται στο νομοσχέδιο των 7.500 σελίδων:

 

Όπως γνωρίζετε, το νομοσχέδιο το ψηφίσαμε στις 22 Μαΐου, πιέστηκαν οι υπηρεσίες της Βουλής και ετοίμασαν τον πάπυρο τη επομένη ημέρα κιόλας, στις 23 Μαΐου, και ο πάπυρος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως άμεσα, στις 27/5. Αντιλαμβάνεστε, ότι αυτή η άνευ προηγουμένου σπουδή μας δημιούργησε πολλούς προβληματισμούς για τα γκρίζα της σημεία και αποδείχθηκε ότι κάτι ήθελαν να κρύψουν, κάποιοι ήθελαν να κάνουν χρήση αυτής της ευεργετικής διάταξης.

 

Έχω δηλώσει και το επαναλαμβάνω σήμερα ότι όταν μας δοθούν τα πόθεν έσχες του 2013, 2014, 2015, τότε θα δούμε ποιους υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς αφορούσε αυτή η διάταξη και μάλιστα επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως ξέρετε οι νεοεκλεγέντες του 2015 ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλουν πόθεν έσχες για 2 χρόνια πριν. Όταν βγουν τα πόθεν έσχες των ετών αυτών θα καταλάβουμε γιατί ψηφίστηκε λάθρα αυτή η διάταξη, την οποία πήραν πίσω άρον άρον, με άκομψο τρόπο.

 

Θα δούμε, όμως, ποιοι θα κάνουν χρήση των 60 ημερών προθεσμία που δίνει η τροπολογία, γιατί κάποιοι θα κάνουν χρήση.

 

 

 

 

Για τις περικοπές στο ΕΚΑΣ:

 

Οι περικοπές στο ΕΚΑΣ παραμένουν ως έχουν, δηλαδή ο δημοσιονομικός στόχος που έχουν βάλει παραμένει ως έχει. Δηλαδή, για το 2016 - 2017 τα 570 εκατομμύρια ευρώ, για το 2016 – 2018 τα 808 εκατομμύρια και 853 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2016 – 2019. Άρα, αυτό δεν αλλάζει, το ΕΚΑΣ καταργείται οριστικά. Το κόψιμο του ΕΚΑΣ, από τους 290.000 δικαιούχους, θα τους στοιχίσει απώλεια περίπου 1.200 ευρώ το χρόνο, για αυτούς τους ανθρώπους είναι δύο συντάξεις

 

Απλώς, επειδή έκαναν τη γκάφα να ζητήσουν αναδρομικά, από τον Ιανουάριο, τα χρήματα από τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ τώρα κάνουν το τρικ να πάρουν μόνο τη μια δόση, για την οποία μάλιστα υπάρχει μια απόκλιση δημοσιονομική 38 εκατομμύρια, τα οποία ψάχνουν να τα βρουν τώρα. Έχουν πέσει σε φαύλο κύκλο, κάνουν το ένα λάθος πάνω στο άλλο, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με τις συμφωνίες.

 

Είναι λίγο, επίσης, το θέμα ότι κόβουν από το εφάπαξ των αυτοαπασχολούμενων, ενώ υπόσχονταν ότι θα αυξηθεί; Είναι λίγο το θέμα ότι καταργούνται οι ειδικοί πόροι Ταμείων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ; Και βέβαια είναι και ΑΔΜΗΕ.

 

Για τις δημοσκοπήσεις:

 

Το 8% που έδωσε η τελευταία δημοσκόπηση είναι τώρα πολύ μεγαλύτερο. Η εμπειρία μου, των 42 χρόνων στη πολιτική, λέει ότι ουδέποτε κυβέρνηση, ουδέποτε, με τέτοια δημοσκοπική κατρακύλα κατάφερε να σηκώσει κεφάλι, οποιαδήποτε μέτρα και αν πήρε. Όταν ένα κόμμα χάνει το μισό της δύναμης του μέσα σε πέντε μήνες διακυβέρνησης δεν μπορεί να ανορθωθεί, σας το λέω υπεύθυνα.

Print
1186 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω