Search
× Search
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στον "Αθήνα" 98.4


ΔΗΜ: Υπάρχει πολύ συζήτηση τις τελευταίες ημέρες, για το ενδεχόμενο να προκύψουν νέα στοιχεία και να χρειαστεί γι’ αυτό να παραταθεί η Σύνοδος της Βουλής.

«Ιωάννης Τραγάκης»: Όταν έληξαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής, υπήρξε μια ομόφωνη απόφαση απ’ όλα τα κόμματα ότι εν αναμονή των αιτημάτων που είχαμε στείλει δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών…

 

ΔΗΜ: Πρόκειται για τους λογαριασμούς που αφορούν το πού πήγαν τα χρήματα απ’ τα αντισταθμιστικά οφέλη απ’ την αγορά των TOR-M1;

«Ιωάννης Τραγάκης»: Ακριβώς. Μόλις έκλεισε η επιτροπή, πρώτος λογαριασμός που άνοιξε ήταν αυτός της Λευκωσίας. Αυτομάτως, λοιπόν, ο λογαριασμός αυτός μας οδήγησε σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό στη Γενεύη. Έχοντας ζητήσει εμείς το άνοιγμα  αυτών των λογαριασμών, οι Ελβετοί μας απάντησαν  περίπου πριν από ένα χρόνο, ότι θα μας ανοίξουν τους λογαριασμούς. Αναμένοντας λοιπόν το άνοιγμα των λογαριασμών, μετά από μερικούς μήνες, τον Οκτώβριο, μας έστειλαν μια απάντηση, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έθεταν ορισμένα ερωτήματα, που κατά κάποιον τρόπο μας έδινε την εντύπωση σε όλους μας, υποψιασμένους. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι δύο δικηγορικά γραφεία της Γενεύης ασχολούνται να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί. Αυτό και μόνο δημιουργεί την εντύπωση ότι κάτι πρέπει να συμβαίνει και γι’ αυτό το λόγο έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση δεν θα βγάλει το διάταγμα για τη λήξη της συνόδου, αλλά η σύνοδος θα συνεχιστεί εν ολομέλεια. Θα συνεδριάζει σαν ολομέλεια, απλώς οι συνεδριάσεις αυτές της ολομέλειας  μπορεί να είναι κατά κάποιο τρόπο συνεδριάσεις τμημάτων. Έχω την αίσθηση ότι θα συζητηθεί αύριο στη διάσκεψη των προέδρων, αλλά νομίζω ότι αυτή θα είναι η πρόταση της κυβέρνησης.

 

ΔΗΜ: Έχετε βολιδοσκοπήσει τις θέσεις των άλλων κομμάτων;

«Ιωάννης Τραγάκης»: Ναι, έχουν βολιδοσκοπηθεί και νομίζω ότι δεν θα φέρει κανείς αντίρρηση και είναι και λογικό. Έχω την αίσθηση ότι δεν θα φέρουν αντίρρηση, γιατί η συμφωνία που έχουμε κάνει με την άτυπη επιτροπή που έχει δημιουργήσει η κα Πρόεδρος της Βουλής με απόφασή της -στην οποία συμμετέχουν οι συντονιστές όλων των κομμάτων- όλων η θέληση είναι να ανοίξουν αυτοί οι λογαριασμοί. Πρέπει επιτέλους να δούμε πού πήγαν αυτά τα χρήματα.

 

ΔΗΜ: Η παράταση της ολομέλειας δεν σχετίζεται με το αν θα ανοίξουν αυτοί οι λογαριασμοί;

«Ιωάννης Τραγάκης»: Πιθανόν ναι, πιθανόν και όχι, γιατί όπως γνωρίζετε μετά τη λήξη της δεύτερης συνόδου της παρούσης περιόδου, παραγράφονται για τα πολιτικά πρόσωπα τα τυχόν αδικήματα.


Η συνέντευξη δόθηκε στον δημοσιογράφο κ. Φοίβο Καρζή, στις 27/6/2006.

Print
1308 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω