Search
× Search
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Χαιρετισμοί

/ Κατηγορίες: Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη για την "Γραμμή Ανθρωπιάς Κορυδαλλού"

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗ Π. ΤΡΑΓΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ «ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ»


Κύριε Δήμαρχε,


Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο εθελοντισμός είναι η αυτόβουλη ανταπόκριση των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο. Η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας, η συμμετοχή στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, η συντροφικότητα και αλληλεγγύη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Ο εθελοντισμός είναι ο πιο σοβαρός δείκτης της υγείας και της ισορροπίας της κοινωνίας μας. Είναι δείκτης του πολιτισμού μας.

Ο εθελοντισμός ξεπερνά τα όρια της φιλανθρωπίας, αφορά πράξεις και όχι λόγια. Στοχεύει στην εξέλιξη της κοινωνίας και των μελών της, σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Με βάση αυτές τις σκέψεις, χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά  την συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας της «ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ», μιας αξιέπαινης προσπάθειας που έβαλε στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που αισθάνεται ότι βρίσκεται στο κοινωνικό περιθώριο, τον άνθρωπο που έχει την ανάγκη μας.

Θέλω να σας συγχαρώ για το έργο  που προσφέρετε και να σας ευχηθώ να συνεχίσετε με την ίδια δύναμη ώστε η κίνηση αυτή να θέσει τα θεμέλια για μια ποιότητα ζωής, στην οποία, το χαμόγελο και η ανθρωπιά θα είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον διπλανό μας, βάζοντας τον πήχη όσο ψηλότερα γίνεται, με προσωπικό και συλλογικό στόχο να ξεπεράσουμε τα όριά μας - αλλά και τα σύνορά μας -  στον τομέα της προσφοράς. Γιατί είναι γεγονός πως  «Ο Εθελοντισμός δεν έχει σύνορα».

 

Προσωπικά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από την θέση μου, του Αντιπροέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα στέκομαι πάντα στο πλευρό σας, ενώνοντας τις δυνάμεις μου με τις δικές σας ώστε να αναδείξουμε και να βραβεύσουμε τις πραγματικές αξίες και να ακολουθήσουμε  τον Σωκράτη ο οποίος όταν ρωτήθηκε ποια η άριστη πόλη, απάντησε׃ «Εν πλείστα αρετής άθλα.» δηλαδή «εκείνη στην οποία υπάρχουν πολλά βραβεία της αρετής».

                                                                 

ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Γ΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Print
1572 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω