Search
× Search
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Χαιρετισμοί

/ Κατηγορίες: Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη σε ημερίδα με θέμα: Η Οικογένεια του Αύριο

Χαιρετισμός του

Αντιπροέδρου της Βουλής

κ. Γιάννη Τραγάκη

σε ημερίδα με θέμα: «Η Οικογένεια του Αύριο»

 

Κυρίες και κύριοι,


Επιτρέψτε μου να πω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που  εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Προέδρου του, παρευρίσκομαι σε αυτή την πολύ σημαντική ημερίδα, με θέμα την οικογένεια.

 

Η κοινωνία των μαζών έχει παρέλθει. Ζούμε την εποχή των ενεργών πολιτών. Πολιτών που θέλουν να μετέχουν των αποφάσεων που τους αφορούν. Πολιτών που αντιδρούν, διεκδικούν, μάχονται για να διασφαλίσουν όρους και προϋποθέσεις, μέτρα και δράσεις, πολιτικές και συμπεριφορές που αφορούν τη ζωή και την ποιότητα της ζωής.

 

Πυρήνα της εθελοντικής συστράτευσης των ενεργών πολιτών αποτελούν –όπως είναι σε όλους γνωστό- οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Και βέβαια το πρώτο που οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε και να επιβραβεύσουμε είναι η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού.

 

Οφείλουμε λοιπόν όλοι, και εγώ προσωπικά, να πούμε ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στην σημερινή εκδήλωση και ιδιαίτερα στην «Παναθηναϊκή» Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών, τις Μητέρες Επιστήμονες και την Ένωση Γυναικών Κρήτης, για την εξαιρετική πρωτοβουλία που ανέλαβαν.


Ως λαός πάντοτε υπερηφανευόμασταν για την συνεκτικότητα της ελληνικής οικογένειας, τους ισχυρούς δεσμούς της, την περίφημη αλληλοϋποστήριξη ανάμεσα στα μέλη της. Στην Ελλάδα, τα παιδιά απολαμβάνουν την στήριξη των γονιών έως και σε προχωρημένη ηλικία και οι ηλικιωμένοι περιθάλπονται από τα παιδιά και τα εγγόνια τους σε μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης. Όμως σιγά σιγά το πρότυπο αυτό ξεθωριάζει, για μια σειρά από κοινωνικό-οικονομικές αιτίες.

 

Σήμερα, η Ελληνική οικογένεια, θεμέλιο κύτταρο του πολιτισμού μας, δοκιμάζεται σκληρά μέσα σε ένα περιβάλλον έντονης αμφισβήτησης αρχών και αξιών.

 

Καθημερινά μιλάω με νέους και γονείς, κυρίως μητέρες, και βλέπω τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που συναντούν και μοιράζομαι τις ανησυχίες αλλά και τα όνειρα τους.

 

Πιστεύω ακράδαντα ότι η στήριξη της Ελληνικής οικογένειας με την παράλληλη αντιμετώπιση του κρίσιμου δημογραφικού προβλήματος και της ανεργίας, είναι - και πρέπει να είναι - ένας συνεχής αγώνας και ένα μεγάλος εθνικός στόχος.
Επίσης, ένα άλλο σημαντικό θέμα που ετοιμάζεται να ρυθμιστεί και νομοθετικά από την Ελληνική Βουλή, ακριβώς για την προάσπιση της οικογένειας, είναι η ενδοοικογενειακή βία που διαλύει τους δεσμούς και καταστρέφει την ασφάλεια και την ηρεμία των μελών της.
Αγαπητοί φίλοι,

 

Τα παιδιά μας είναι το αύριο. Και πραγματικά αισθάνομαι ότι το αληθινό έργο όλων μας – ιδιαίτερα όσων από εμάς ασχολούμαστε με την πολιτική ζωή – θα κριθεί με γνώμονα το αν καταφέραμε να δημιουργήσουμε για το μέλλον των παιδιών μας μια κοινωνία ειρήνης, αρμονίας και αξιοπρέπειας. Ας ενώσουμε όλοι τις προσπάθειες μας σε αυτό τον σκοπό.

 

Με πρώτο πυρήνα την Οικογένεια.


Σας ευχαριστώ πολύ.

Print
1784 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω